Bejelentkezés

Az Életfa Kulturális Alapítvány 2013. november 28-tól 2012-HU-47 számon újra EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) küldő - fogadó - koordináló szervezet lett. 

Az adatbázisban itt találjátok meg az alapítványt.

De mi is ez az EVS?

 
Az Európai Önkéntes Szolgálat - European Voluntary Service (Fiatalok Lendületben Program 2. alprogramja) célja, hogy támogassa a fiatalok részvételét az Európai Unión belüli és azon kívüli különböző önkéntes tevékenységekben.
Az önkéntes szolgálat ideje alatt a fiatalok intenzív tanulási folyamatnak lesznek részesei, lehetőségük nyílik egy másik ország és kultúra megismerésére, önmaguk, személyiségük fejlesztésére. 
 

Ki vehet részt az EVS programban?

Minden 18 és 30 év közötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező fiatal. Hátrányos helyzetű fiatalok 16 éves kortól részt vehetnek az EVS-ben. A 18-30 év közötti fiatalok egyénileg vagy csoportosan kapcsolódnak be nonprofit tevékenységekbe minimum 2, maximum 12 hónapon át. (Hátrányos helyzetű fiatalok bevonása esetén a projekt időtartama min. 2 hét is lehet.)
 

Hol?

Az Európai Unió összes tagállamában, az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) programországaiban (Izland, Norvégia, Svájc, Liechtenstein), az Európai Unióhoz való csatlakozás előtt álló tagjelölt programországokban (Horvátország, Törökország). 
Az európai fogadó szervezetek adatbázisa a következő honlapon található:
 

Hogyan? 

Találj egy küldő szervezetet!
Az EVS programban úgynevezett akkreditált küldő szervezeteken keresztül lehet részt venni. A küldő szervezetek (jellemzően nonprofit szervezetek) az önkéntesek toborozását, felkészítését, kiutazásuk megszervezését végzik, illetve kapcsolatot tartanak az EVS szolgálat ideje alatt a külföldön lévő önkéntesekkel.
A magyarországi küldő szervezetek elérhetőségeit megtalálod az EVS adatbázisban: 
 

Találj egy fogadó helyet!

Az önkéntes szolgálatot egy fogadó szervezetnél (pl. egyesület, alapítvány, közintézmény) 
kell eltölteni, ő biztosítja az önkéntes munkát. Az akkreditált fogadó szervezeteket és az 
általuk kínált projektek angol nyelvű leírását a hivatalos EVS adatbázisban találod meg: 
Az adatbázisban különböző szempontok szerint keresheted meg a neked tetsző projekteket (ország / város / téma), az egyes projektleírások alatt pedig megtalálhatod az adott szervezet elérhetőségeit. Jellemzően az önkéntes keresi meg emailben a fogadó szervezeteket és érdeklődik a szabad önkéntes helyek után.
 
A szabad fogadó helyek kereséséhez ajánljuk a YouthNetworks.eu oldalt is, ahol rendszeresen jelennek meg önkénteseket kereső elhívások: www.youthnetworks.eu/SearchVacancy.aspx
 

Pályázat elkészítése

Ha a felek (küldő- fogadó szervezet és az önkéntes) megállapodtak a részletekben és minden kérdést tisztáztak, benyújtják pályázatukat egyikük Nemzeti Irodájához, hogy támogatást igényeljenek az EVS projekt költségeinek fedezéséhez. 
 

A támogatás fedezni fogja:

 • a ki- és hazautazás költségének 90%-át,
 • a biztosítást,
 • a szállás és étkezés költségeit,
 • a felkészítés,
 • a nyelvtanulás költségeit
 • és a zsebpénzt (ennek mértéke attól függ, hogy melyik országba utazol).
Évente összesen 3 pályázat benyújtási határidő van. Minden beadási időponthoz kapcsolódik egy projekt kezdési időszak.
 

Pályázat benyújtási határidők:

 • Február 1. (május 1. és október 31. közötti időszak)
 • Május 1. (augusztus 1. és január 31. közötti időszak)
 • Október 1. (január 1. és június 30. közötti időszak)
 

Pályázat elbírálása

A beadási határidőtől számítva körülbelül két hónapot kell várni a pályázat elbírálására és az eredmények megszületésére. A pályázat eredményéről a küldő vagy a fogadó szervezeted kap hivatalos értesítést, ők fognak tájékoztatni Téged.
 

Mi nem EVS?

 • az alkalomszerű, nem megtervezett, részmunkaidős önkéntes tevékenység;
 • a vállalkozásnál töltött szakmai gyakorlat;
 • a fizetett állás; az EVS tevékenység nem helyettesíthet fizetett munkaköröket;
 • a szabadidős vagy turisztikai tevékenység;
 • a nyelvtanfolyam;
 • az olcsó munkaerő kihasználása;
 • a külföldön töltött tanulmányi vagy szakképzési időszak.

Bővebb információ, pályázati útmutató:

JELENTKEZZ TE IS!

Ha kérdésed van, vagy jelentkeznél, akkor keresd az EVS projektvezetőnket Koszecz Andreát az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. (Az email címet védjük a spamrobotoktól. Ha kíváncsi vagy rá, akkor kattitns az "and" utáni "..."-ra.)