Bejelentkezés

A konferenciáról

Az Internet világa rohamosan építi-, alakítja át életünket. A fejlődés és a lemaradás is exponenciális ütemű. Új típusú közösségek jönnek létre, amelyek újraszervezik életüket. Ez a folyamat azonban nem konfliktusmentes, hiszen két világ kultúrája ütközik. 

Erőforrás hiány, leszakadó térségek csökkenő hozadékok és technológiai fejlődés. Az a gondolkodás azonban, amely létrehozta a jelen problémáit, nem tud új válaszokat adni. Az új válaszok új típusú kultúrából születnek. Ez az alapja annak, hogy megszokott sémáinkból kilépve újraszervezzük erőforrásaink elosztását, optimalizását.

Közösségi vállalkozások, társadalmi innovációk, végletekig leegyszerűsített és optimalizált folyamatok, valamint az erőforrások megosztása jellemzi ezt az új korszakot. Mindezt közösségi alapon megszervezve. 

Mi tehát ma a közösség és a kultúra? Hogyan lehet az elégtelen erőforrásokból elegendőt varázsolni? Hogyan alakítja ezt a világot a közösségek újraszerveződése? Hogyan lehet a társadalmi jót üzleti alapon megvalósítani? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Bízva abban, hogy megtaláljuk azokat a személyeket, közösségeket, akik nyitottak ezekre a válaszokra és a változásra.

CÍmszavakban tehát: 

Kultúra - Közösség - Dimenzió-váltás

 

Közösség - Média - Művelődés

2016. május 19-én Békésen nemcsak az előadásokat hallgathatod meg, de aktívan részt vehetsz a gondolatok áramoltatásában.
Egy napba sűrítettünk annyi muníciót, ami elegendő ahhoz, hogy felpörgesd a gondolataidatbeindítsd a kreativitásodat.
A műhelybeszélgetések során pedig mások gondolataival is találkozhatsz, kapcsolatokat építhetsz.

További részletek a rendezvény honlapján: http://kozossegmediamuvelodes.hu/