Bejelentkezés

Az Életfa Kulturális Alapítvány 1995-ben alakult azzal a céllal, hogy szabad művelődési lehetőséget biztosítson a hagyományunk, kulturális értékeink iránt érdeklődők számára.

 

Az Alapítvány fontos célja szerves műveltségünk megismerése és megismertetése a kézműves művészeti tevékenységek és az elméleti, ismeretterjesztő előadások során, különös tekintettel ezen műveltség szemléletmódjára. További célunk, hagyományos műveltségünk és a mai modern életvitel közötti kapcsolat és összhang megtalálása, kiteljesítése.

Az Alapítvány munkájának fontos része a hagyományőrzés, határainkon belül és kívül. Kiemelten fontosnak a környező országok civil szervezeteivel való kapcsolattartást, együttműködést, kulturális hagyományaink megismertetését, közös értékeink felfedezését. Az Alapítvány évek óta jó kapcsolatot ápol vajdasági, szlovák és romániai (erdélyi) civil szervezetekkel (pl. Vadvirág Hagyományőrző Társulás - Kistárkány, Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége - Temesvár, Guzsalyas Alapítvány Sepsziszentgyörgy, MIDESZ-Szalonta, Székelyszenterzsébet és Székelydálya református közösség). Több nemzetközi szakmai találkozó, tanulmányút, ifjúsági csere (Youth in Action program támogatásával) valósult meg határon túli civil szervezetekkel való partnerségben. 2007 évtől az Alapítvány helyi partnere volt az Eurodesk ifjúsági hálózatnak. Ennek keretében folyamatosan tartottunk tájékoztatókat aktuális ifjúsági pályázatokról, programlehetőségekről. Szervezetünk nemzetközi önkéntes projekt (EVS) küldő, fogadó és koordináló szervezet volt 2016-ig).

A több évtizedes kulturális tevékenységünk során hagyományos ifjúsági és családi kézműves táborokat, foglalkozásokat, alkotóműhelyeket (nemez, tűzzománc) szerveztünk országszerte. Hagyományos műveltségünk részét képezi a népmese, amelynek a megismertetését, népszerűsítését egyik fontos feladatának tartja a szervezet.