Bejelentkezés

EMLÉKEZTETŐ

az EFOP-5.2.2.-17-2017-00083

„A vizuális kultúra fejlesztése a társadalmi esélyegyenlőségért és felzárkózásért transznacionális együttműködéssel” című projekt műhelymunkájáról

 

Időpont: 2019. október 5.

Helyszín: Békéscsaba

 

Téma: A módszertani ajánlás végleges szövegének elfogadása

Résztvevők: kézműves termékeket előállítók és vizuális kultúra szakértők a magyarországi és külföldi partnerek képviseletében

Az eddigi műhelyunkák során körbejártuk az egyes kézműves szakterületek tárgyalkotásának vizuális megjelenését és megjelenítését, minden esetben külön vizsgálva, hogy ez a megjelenés hogyan lehet hatással a hagyományos értékrendet képviselő kézműveskultúra társadalmi megítélésére és ezen keresztül a társadalmi felzárkózásra.

Az előző alkalommal meghallgattuk a szakterület felelősök beszámolóit és elindítottuk a kiadvány összeállításának munkálatait. A köztes időben, a végleges szöveg összeállítása érdekében folyamatosan konzultáltunk, A műhelymunka során pedig áttekintettük a kialakult végső szöveget, szükség szerint korrigáltuk, megtárgyaltuk a kérdéses részeket.

A műhelymunka végén a résztvevők elfogadták a végleges szöveget.

A szakmai munka összegzése és végső szövegezése fontos szempont volt a vizuális kultúra vizsgálatának hatása a térségi felzárkózásra, a társadalmi esélyegyenlőségre és befogadásra, valamint a szakmai közösség fejlesztésére. Mindezek a módszertani és szakmai összegzés végső szövegében kerülnek bemutatásra.