Bejelentkezés

EMLÉKEZTETŐ

az EFOP-5.2.2.-17-2017-00083

„A vizuális kultúra fejlesztése a társadalmi esélyegyenlőségért és felzárkózásért transznacionális együttműködéssel” című projekt tréningjéről

 

Időpont: 2019. okt. 2-3.

Helyszín: Békéscsaba

 

Téma: Tréning, a tapasztalatok megosztás érdekében

 

Résztvevők: a mellékelt jelenléti ívben szereplő erdélyi (romániai), felvidéki (szlovákiai) és magyarországi partnerszervezeteket képviselő szakértők.

A projekt végén a kutatás, a műhelymunkák és tanulmányutak tapasztalatainak megosztására és terjesztése érdekében tréninget szerveztünk. A tréningre meghívtuk mindazokat a szakembereket, akikkel a kutatás és hálózatépítés során kapcsolatba kerültünk és érdekeltek voltak a kézműves termékekhez kapcsolódó fejlesztések használatában, terjesztésében saját térségükben. A tréning során megosztásra kerültek a feldolgozott nemzetközi tapasztalatok, jó gyakorlatok, ezek adaptálhatóságának módszertana, különös tekintettel a vizuális kultúra szektorfejlesztő hatására, és ennek következtében a felzárkózásra, szakmai közösségfejlesztésre. A bemutatók után egy kerekasztal-beszélgetés keretében kikértük a jelenlévők véleményét az elhangzottakról, tapasztalataikról, mely visszacsatolást adott az elvégzett tevékenységekről is.

A tréning célja volt, hogy a résztvevő szakemberek között hosszútávú együttműködés alakuljon ki.

A projekt keretében megtörtént az eredmények disszeminációja.

Mindkét nap során hangsúlyos téma volt a vizuális kultúra fenti kontextusának hatása a térségi felzárkózásra, a társadalmi esélyegyenlőségre és befogadásra, valamint a szakmai közösség fejlesztésére. Mindezek a módszertani és szakmai összegzésben kerülnek kifejtésre.