Bejelentkezés

EMLÉKEZTETŐ

az EFOP-5.2.2.-17-2017-00083

„A vizuális kultúra fejlesztése a társadalmi esélyegyenlőségért és felzárkózásért transznacionális együttműködéssel” című projekt műhelymunkájáról

Időpont: 2019. február 21-22.

Helyszín: Békéscsaba

Téma: Kézműves kozmetikumok vizuális megjelenítését tanulmányozó műhelymunka (jelenlegi helyzete és a továbbfejlesztésének lehetőségei)

Résztvevők: kozmetikumokat előállító kézművesek és vizuális kultúra szakértők a projekt partnerek képviseletében

A műhelymunka első napján a kézműves kozmetikumokat és egyéb környezettudatos termékeket előállító meghívott kézművesek adtak tájékoztatást termékbemutatóval egybekötve az általuk végzett tevékenységekről, termékekről.

Magyarországról:

-       Hanyecz Adél az eddig készített termékeiről és a jelenleg folyamatban lévő innovációkról tartott részletes tájékoztatót.

-   Ivanics Anna: a Trip Hemp Fashion Kft jelenlegi tevékenységét és terveit mutatta be.

Erdélyből (Romániából):

-       Derzsi Nóra a Magyar Gyökerek Egyesület partnereinek témakörhöz illeszkedő tevékenységeit foglalta össze.

-       Dávid Botond és Dávid Attila saját tapasztalataikat foglalták össze az udvarhelyszéki térségre vonatkozóan.

A rendezvény második napján a projekt fényképész és filmkészítő szakemberei (Dávid Attila, Dávid Botond, Molnár Előd) tartottak szemléletes előadást és bemutatót kézműves kozmetikumok és környezettudatos termékek színvonalas vizuális megjelenítésének jó példáiról (fotótechnikai megoldások, illetve élményfilm dramaturgiai elemek).

Ezt követően a meghívott magyarországi és erdélyi kézművesek termékeik vizuális megjelenéséről és ezek továbbfejlesztési lehetőségeiről folyt interaktív konzultáció.