Bejelentkezés

Összefoglaló

az EFOP-5.2.2.-17-2017-00083

„A vizuális kultúra fejlesztése a társadalmi esélyegyenlőségért és felzárkózásért transznacionális együttműködéssel” című projekt tanulmányútjáról

 

Időpont: 2019. február 25-26.

Helyszín: Hudák család kéziszövő műhelye

Téma: Kézműves termékek vizuális megjelenítését vizsgáló tanulmányút (jelenlegi helyzete és a továbbfejlesztésének lehetőségei)

Résztvevők: kézműves termékeket előállító kézművesek és vizuális kultúra szakértők a projekt partnerek képviseletében (jelenléti ív mellékelve)

A tanulmányút keretében meglátogattuk a Hudák család kéziszövő műhelyét, ahol Hudák Józsefné – Szövő Népi Iparművész és lánya, Hudák Mariann – Mesterremek Díjas Viseletkészítő mutatták be nekünk kiállítótermüket. Lehetőségünk nyílt megismerni az 1989 óta működő, elsősorban magyar polgári és nemesi népi viseleteket készítő családi vállalkozásukat. Megtekinthettünk a több mint 200 zsűrizett népi iparművészeti termékeikből jó néhányat, illetve fel is próbálhattuk a népviseleteket. Bemutatták elismeréseiket, amiket a különböző ruhabemutatókon nyertek el, úgy mint a Príma Primissima, a Nívó-díjat, 2010-ben elnyerték a legjobb hazai kézműves díjat, valamint a legjobb kézműves kiállító díjat.